duminică, 5 mai 2019

Speță master - jurisdicția internațională penala


Speță master - jurisdicția internațională penală
Speță master- Jurisdicția internațională penală

Din 1980 până în prezent Republica Socialistă Areal și Republica Democrată Olimpia se află în conflict armat. în urma atentatului asupra prim-ministrului al celui din urmă stat, soldat cu decesul lui. Pe parcursul acestei perioade de timp. nu au fost înregistrate careva încălcări ale legilor și obiceiurilor de purtare a războiului ori ale dreptului internațional umanitar. Dar odată cu schimbarea comandantului suprem al forțelor armate din Areal, care a avut loc relativ recent, a avut loc o modificare a practicii, acesta recurgând la tehnici de purtare a războiului în privința căror au apărut discuții aprinse și controversate la nivelul comunității internaționale.
Bunăoară, în 2015 în orașul Kolt din Olimpia o femeie, aparent însărcinată și aflată în travaliu, a chemat în calitate de ajutor niște soldați olimpieni. și de îndată ce aceștia s-au apropiat pentru a-i acorda asistența necesară aceasta a detonat un exploziv. Incidentul respectiv s-a soldat cu moartea a 3 soldați, inclusiv a femeii, iar o terță persoană aflată în apropiere a fost rănită.
Un alt incident a fost înregistrat în același an în capitala Olimpiei. In urma circulației unui autovehicul purtând semnul Crucii Roșii, au fost colectați copii, aparent în vederea protejării acestora. în urma operațiunilor date, acești copii au fost declarați de autoritățile locale dispăruți fără urmă. iar CICR nu cunoaște nimic despre această operațiune.
În 2016, în timpul zborului deasupra câmpiei Medrin, aflată pe teritoriul Republicii Socialiste Areal, 2 soldați olimpieni au sărit cu parașuta pentru a-şi salva viața, întrucât aceștia au pierdut controlul asupra aeronavei defecte. în timpul coborârii ei au fost împușcați de militarii areali.
De asemenea în 2016, într-o zonă aglomerată din orașul Birga, al doilea după numărul de locuitori în Republica Democrată Olimpia, dintr-un autovehicul purtând numere de înmatriculare diplomatice şi drapelul de stat al Elvețium[1] au ieșit un grup de persoane care au declanșat ostilități în zona respectivă, menținându-le timp de câteva ore. Potrivit serviciilor secret ale Olimpiei, persoanele date nu sunt nici cetățeni, şi nici rezidenți ai Elvețium, ori ai celor două state în conflict, dar au fost remunerate într-un mod foarte generos pentru declanșarea ostilităților, în urma acestei tragedii au fost rănite 89 de persoane, dar au decedat în număr de 197. Există probe precum că guvernul Areal a angajat în mod particular pe acești indivizi, anume în scopul haosului ce a avut loc.
In urma tuturor incidentelor date, comandantul suprem al forțelor armate olimpian şi-a mobilizat întregul contingent militar concentrat în Republica Socialistă Areal, ordonând ca în următoarea luptă din regiunea Krimen să nu fie lăsat nimeni în viață, astfel fiind pedepsit guvernul Areal pentru toate atrocitățile cauzate în Olimpia în mod nejustificat.
Identificați 5 încălcări ale Protocolului adițional la Convențiile de la Geneva din 12 august 1949 privind protecţia victimelor conflictelor armate internaționale.
Jurisdicția internațională penală

Descarcă Protocolului adițional la Convențiile de la Geneva din 12 august 1949 privind protecţia victimelor conflictelor armate internaționale.


[1] 1 Elvețium reprezintă un stat peninsular situat pe continentul Majestic, aflându-se în sud-vestul acestuia. Forma de guvernământ a țării respective este monarhia constituțională, iar regimul politic este, prin excelență, cel democratic. Elvețium şi-a stabilit relațiile diplomatice cu Republica Democrată Olimpia de îndată ce s-a constituit în calitate de stat suveran, pe când cu Republica Socialistă Areal şi-a stabilit aceste raporturi abia în 1975. în același an Elvețium şi-a declarat statalitatea la nivel mondial.


Locația: Chișinău, Moldova

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu