miercuri, 25 mai 2016

Tema nr.2, Dreptul familiei, anul 4, semestrul 1

Tema nr.2, Dreptul familiei, anul 4, semestrul 1
dreptul familiei (imagine generată cu AI midjourney.com)


Tema nr.2 Dreptul familiei anul 4 semestrul 1

TEMA 2


a) Calculați perioada legală de concepție a unui copil născut pe data de 20 iulie 2014. Mama copilului s-a căsătorit pe data de 1 martie 2014 (2 p.)

 R: Pentru a calcula perioada legală de concepție, putem utiliza data nașterii copilului și adăuga 266 de zile (sau 38 de săptămâni) - aceasta este durata medie a unei sarcini umane.


Așadar, perioada legală de concepție pentru un copil născut pe 20 iulie 2014 ar fi:

20 iulie 2014 - 266 zile = 27 octombrie 2013

Acest lucru înseamnă că data aproximativă a concepției este undeva în jurul datei de 27 octombrie 2013.

În ceea ce privește data căsătoriei, aceasta nu este direct relevantă pentru calculul perioadei de concepție, deoarece poate exista o variație a momentului concepției de la caz la caz și nu este neapărat legată de data căsătoriei.

b) Având aceste date, menționați care este . (1 p.)


Perioada legală de concepție a unui copil născut pe data de 20 iulie 2014 este între 22 octombrie 2013 și 28 ianuarie 2014. Aceasta se calculează prin adăugarea a 266 de zile (durata medie a unei sarcini) la data nașterii și scăderea acestei sume din data nașterii.

Mama copilului s-a căsătorit pe data de 1 martie 2014, ceea ce înseamnă că perioada cuprinsă între 22 octombrie 2013 și 28 ianuarie 2014 se afla înainte de căsătorie.

statutul legal al copilului

 În mod normal, în această situație, copilul ar fi considerat ilegitim și ar avea anumite restricții în ceea ce privește drepturile succesorale și de moștenire. Cu toate acestea, aceste restricții nu mai sunt aplicabile în România începând cu data de 1 ianuarie 2015, când a intrat în vigoare noul Cod Civil.

Astfel, statutul legal al copilului este acela de copil legitim.

c) Plecând de la o situație imaginară, redactați o acțiune în tăgada paternității promovată de soțul mamei sau de mama copilului (4 p.).

d) În situația în care se admite acțiunea în tăgada paternității formulată de dumneavoastră, precizați cum se stabilește paternitatea copilului față de un alt bărbat       
                
 e) În cazul în care acțiunea în tăgada paternității se respinge şi, ulterior, intervine divorţul părinților copilului, precizați în ce condiții acest copil (minor) poate fi adoptat de viitorul soţ al mamei, pe baza dispozițiilor Legii nr. 273/2004 (3 p.)

 f) Calculați cuantumul pensiei de întreținere la care poate fi obligat de instanța de judecată tatăl în favoarea copilului minor, în ipoteza unor venituri din muncă în cuantum de 2.400  lei și a unor rate bancare lunare în sumă de 1.200 lei. Menționăm că pârâtul mai are un copil dintr-o căsătorie anterioară și un copil din afara căsătoriei recunoscut (2 p.).

Toate subiectele sunt obligatorii pentru obținerea punctajului maxim. (15 p.) 

dreptul familiei #dreptulfamiliei


transiton word

Here are some examples about transition words / phrase:
enumerate: and, first of all, also, another, furthermore, finally, in addition
cause: because, so, due to, while, since, therefore
comparison/ contrast: same, less, rather, while, yet, opposite, much as, either
conclusion: as a result, hence, consequently, therefore, in conclusion
fuzzy signals: seems like, maybe, probably, almost
emphasis: most of all, most noteworthy, especially relevant

cuvinte tranzitive în română 


Iată câteva exemple despre cuvinte/expresie de tranziție: enumera: și, în primul rând, de asemenea, altul, mai departe, în sfârșit, în plus; cauza: deoarece, deci, datorita, in timp ce, din moment ce, prin urmare; comparație/ contrast: același, mai puțin, mai degrabă, în timp ce, totuși, opus, mult ca, fie;
concluzie: ca urmare, deci, în consecință, deci, în concluzie; semnale neclare: pare, poate, probabil, aproape; accent: mai ales, cel mai demn de remarcat, deosebit de relevant;


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu